Carrer Son Prim s/n
07150 Andratx - Illes Balears
iesbaltasarporcel@educaib.eu
T. 971 136 768
M. 639 823 420

ANPE pel complement d’insularitat

Noticias ANPE

Logo Logo
ANPE exigeix millores en el complement d\’insularitat des de la plataforma UNISEP

ANPE EXIGEIX MILLORES EN EL COMPLEMENT D’INSULARITAT DES DE LA PLATAFORMA UNISEP

Des del sindicat insistim en la necessitat de reconèixer la insularitat als docents i altres funcionaris a Balears, com succeeix a Canàries, i que es compensi a aquest col·lectiu a través de la indemnització per residència ja que és l’alumnat i els ciutadans, els qui finalment es veuen repercutits en el servei que reben.

Per aquest motiu el president d’ANPE a les Balears, Víctor Villatoro, assegura que el professorat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera es troba en desigualtat de condicions sociolaborals respecte a la resta de territoris, a causa de l’encariment de la vida i la crisi generada per la pandèmia sobre l’economia illenca. «Els professors perdem doblers per anar a treballar a Eivissa».

Aquest problema d’insularitat va en augment. «Les dificultats per a accedir a l’habitatge, el preu del combustible, la pujada de l’IPC, el sobrecost de la insularitat i les retallades justifiquen aquesta reivindicació». Aquesta problemàtica afecta sobretot Eivissa i Formentera, però també ha començat a notar-se a Menorca, i «en general, les dificultats es donen en totes les illes». És especialment greu quan es tracta de cobrir substitucions de curta durada, on els mestres no poden assumir el cost dels viatges, l’habitatge i la seva manutenció pel sou que perceben.

Cal recordar que els sindicats professionals ens hem agrupat en la plataforma UNISEP per a reclamar un complement de residència que s’equipari amb el de les Illes Canàries, Ceuta i Melilla, perquè, «en el cas d’un professor de secundària, la diferència anual supera els 4.000 euros». A Mallorca ja superam els 9000 efectius afectats, a Eivissa i Formentera arriba a més de 1.800 docents que sofreixen aquest greuge i a Menorca suposa uns 1.000 professors.

Finalment, des de la plataforma no descartam noves mobilitzacions, ja que "el conflicte continua obert".

Accediu a les notícies:

Leer más 01 Dec, 21
Contacto Sede
Síguenos en las redes sociales:

Logo ANPE Delegación Logo ANPE Delegación Logo ANPE Delegación Logo ANPE Delegación

AVÍ LEGAL: En compliment del que estableix l’article 13 del Reglament 2.016 / 679, de 27 d’abril, del Parlament Europeu i del Consell General de Protecció de Dades i de l’article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de Dades de Caràcter Personal, li informem dels punts següents:

  • Responsable: ANPE Sindicat Independent.
  • Finalitat: Gestió de tots aquells interessats que voluntàriament es subscriuen per rebre la Newsletter editada pel Responsable del tractament.
  • Legitimació: l’interès legítim per al desenvolupament de l’activitat del Responsable del tractament i el mateix consentiment de l’interessat qui voluntàriament proporciona les seves dades per a la subscripció.
  • Destinataris: no es preveu realitzar comunicacions o cessions de dades.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’indica a la informació addicional.

Si no ve correctamente este mensaje, haga click aquí

Share