Carrer Son Prim s/n
07150 Andratx - Illes Balears
iesbaltasarporcel@educaib.eu
T. 971 136 768
M. 639 823 420

Darreres publicacions SIAU

Darreres publicacions SIAU

Bon dia,

Agrairíem que féssiu extensiu aquest correu a tot el claustre de docents. Gràcies per endavant!

SIAU (Sindicat Independent, Autònom i Unitari)

Benvolgut/da,

Us compartim les dues darreres publicacions. Us les adjuntam en format "pdf" perquè les pugueu penjar al tauler sindical i fer-ne la difusió que considereu. Gràcies.

També us recordam que ens podeu seguir i disposar de la resta de publicacions accedint a TikTok, Instagram, Twitter, Facebook i al web www.siau.cat

Salutacions cordials.

SIAU sí que publica les xifres de la vergonya

Els i les docents de Balears tenim dret a saber que som els més maltractats de tot l’Estat. Recordau la retallada del 2,9%? Els únics docents en tot el territori espanyol que se’ns ha negat el seu cobrament íntegre. I la carrera professional? Tres quarts del mateix. Els exemples de discriminacions cap a nosaltres, són tants que no acabaríem avui si els haguéssim de citar tots. En aquestes imatges podreu apreciar quina taxa cobra per especialitat cada territori que celebrarà conjuntament el concurs extraordinari de mèrits docents. Som els més maltractats i amb diferència. Que aquestes xifres de la vergonya no es denunciïn com a mínim a les meses sectorials, que haurien de servir d’alguna cosa, és una mostra més de fins a quin punt s’han accentuat els mals vicis entre uns i altres. A SIAU sí volem publicar aquest i tota la resta de greuges comparatius als quals ens tenen sotmesos, per dignitat i per justícia!

Palma, 27 de novembre de 2022

Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU)

Els únics en fer una campanya electoral sense alliberats sindicals

SIAU és l’únic sindicat, de tots els que es presenten a les eleccions de dijous, que no ha tingut alliberats sindicals. Tota la campanya electoral l’hem feta els i les docents que exercim la professió dins les aules, persones que estam en contacte directe amb l’alumnat i coneixem les problemàtiques del dia a dia. Darrere tots els esforços i temps de dedicació hi ha persones, col·lectius i organitzacions que han volgut col·laborar intensament, sense cap benefici a canvi, més que la satisfacció d’intentar ser una alternativa al sindicalisme de postureig al qual ens tenen tan acostumats. Sense anar més enfora, com és possible que hi hagi sindicats que duguin un parell de legislatures tenint representació i no hagin interposat ni una sola demanda judicial davant tots els atacs que patim? Això sí, s’umplen la boca parlant de drets, que si han fet o han deixat de fer, entre altra propaganda. En definitiva, paraules i més paraules, però res de fets creïbles i contundents.

El sindicalisme no hauria de ser una activitat de cara a la galeria, ni un mercadeig al servei d’uns pocs, i sovint sembla que consisteix en això, basta veure en què s’han convertit les meses sectorials (unes meses completament estèrils). Tampoc no hauria d’esdevenir en una espècie d’empresa amb l’objectiu final de lucrar-se. La problemàtica principal rau en el fet que, com passa dins la política, la majoria de persones no hi entren per millorar el sistema sinó per interessos personals. Segurament, és per això que en aquestes eleccions sindicals s’han passat línies vermelles sense cap mena de mirament, per tal d’evitar a tot preu que l’opció SIAU fos present dia 1 de desembre a les urnes. Però hem resistit i aquí som! La creença ferma en el que fem, el sacrifici diari i la persistència de molts docents han possibilitat que en menys d’un any de vida i sense tenir alliberats sindicals poguéssim tenir candidatures a totes les illes i arribar amb tanta força i il·lusió al final d’aquest procés electoral. Arribats a aquest punt, només ens queda animar-te a anar a votar dia 1 de desembre. No perdre la il·lusió en què és possible que les coses es facin de manera molt diferent i que els i les docents tornem a recuperar la veu i la dignitat. Ara, més que mai, empoderem-nos i tornem el seny a l’educació!

Palma, 28 de novembre de 2022

Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU)

28-XI-22 PUBLICACIONS DE SIAU.pdf

Share