Carrer Son Prim s/n
07150 Andratx - Illes Balears
iesbaltasarporcel@educaib.eu
T. 971 136 768
M. 639 823 420

Ja n’hi ha prou. Vaga I concentracions unitàries18 d’octubre

Ja n'hi ha prou. Vaga I concentracions unitàries18 d'octubre

JA N’HI HA PROU. VAGA I CONCENTRACIONS UNITÀRIES 18 D’OCTUBRE

Tots els sindicats presents a les juntes de personal docent de Mallorca, Menorca i Pitiüses convoquen vaga i concentracions davant la manca de diàleg de la Conselleria d’Educació

Vaga

8 d’octubre, de 12 a 14 h

Concentracions

18 d’octubre a les 13 h

• Eivissa: Delegació Territorial d’Educació, via Púnica 23

• Formentera: Plaça de la Constitució (St. Francesc)

• Mallorca: davant del Parlament de les Illes Balears (Palma)

• Menorca: Delegació Territorial d’Educació, c. Josep Maria Quadrado, 33 (Maó)

Lectura del manifest unitari "Ja n’hi ha prou: per la negociació col·lectiva”

S’insta tots els claustres a llegir públicament el manifest unitari als centres el mateix dia de la concentració.

Us animam a publicar imatges de l’acte a xarxes i a compartir-les amb nosaltres.

Les juntes de personal docent no universitari de Mallorca, Menorca i Pitiüses (formada pels sindicats STEI Intersindical, ANPE, Unió Obrera Balear, Alternativa, CCOO i UGT) han decidit convocar mobilitzacions per al proper dimarts 18 d’octubre, davant la manca d’iniciativa de la Conselleria d’Educació i Formació a les demandes del col·lectiu docent de les Illes Balears.

Després d’uns cursos molt complicats a causa de la pandèmia, d’una implantació precipitada de la LOMLOE amb currículums provisionals i una escassa oferta formativa per al professorat, la gota que ha fet acabar la paciència ha estat la publicació de les noves instruccions per a avaluar l’aprenentatge de l’alumnat dos dies abans de l’inici de curs, sense cap tipus de negociació amb la comunitat educativa.

Les mobilitzacions del 18 d’octubre se sumen a les dels passats mesos de juny i juliol davant la Conselleria d’Educació i Formació Professional i el Consolat de la Mar, en què es reclamava obrir un procés de negociació a l’àmbit de la Mesa Sectorial en qüestions com la rebaixa de les ràtios, la reducció de l’horari lectiu per a tots els cossos docents, una millora del Pla d’infraestructures o la simplificació de la burocràcia en els centres docents.

Altres aspectes pendents de negociació són el segon acord de millora de les condicions sociolaborals del professorat, anunciat pel conseller el novembre de 2018, l’increment del pressupost destinat a educació, un pla de formació del professorat per al Pla digital, el cobrament de l’estiu dels docents interins o la recuperació de les llicències per a estudis, entre d’altres.

També s’ha elaborat un Manifest per a aquest jornada, “Ja n’hi ha prou: per la negociació col·lectiva”. La Junta de Personal convida els centres educatius a fer la lectura del manifest durant la jornada escolar en els dies previs en suport a la mobilització, amb altres iniciatives que es considerin adients.

Plataforma reivindicativa

• Reversió de les retallades encara pendents, com la reducció per a majors de 55 anys.

• Recuperació de les llicències per estudis.

• Recuperació de l’estiu dels docents interins.

• Rebuig del desplegament normatiu dels perfils educatius.

• Actualització del Pla d’infraestructures educatives.

• Reducció de les ràtios.

• Formació per al professorat del Pla digital per al sistema educatiu.

• Increment del pressupost d’educació.

• Rebuig del reglament orgànic de centres (ROC), que no ha incorporat cap esmena de la part social.

• Pla per a la reducció de la burocràcia en els centres.

• Implantació de la carrera professional docent, sense cap avaluació punitiva ni l’establiment de diferències salarials entre el professorat.

• Negociació del nou acord de millora de les condicions sociolaborals.

• Reducció de l’horari lectiu setmanal del cos de mestres en 23 hores, 18 hores a secundària i resta de cossos.

Tota la informació

Aquest missatge va dirigit de manera exclusiva al seu destinatari i conté informació confidencial i subjecta al secret professional, la divulgació de la qual no és permesa per la llei. En cas d’haver rebut aquest missatge per error, us preguem que ens ho comuniqueu a través de correu electrònic remès a la nostra atenció i que procediu a la seva eliminació, així com a la de qualsevol document adjunt al mateix Abans d’imprimir aquest missatge, assegureu-vos que és necessari. Una tona de paper implica la tala de 15 arbres i l’ús de 2 tones d’aigua. Tenir cura del medi ambient dins les nostres possibilitats és la nostra responsabilitat. El medi ambient és a les nostres mans.

-Manifest Concentracions 18 octubre 2022.pdf

-Concentracions. Cartell unitari.pdf

Share