Carrer Son Prim s/n
07150 Andratx - Illes Balears
iesbaltasarporcel@educaib.eu
T. 971 136 768
M. 639 823 420

Retirada de l’esborrany del Decret d’educació inclusiva | Tribunals per illes

Retirada de l'esborrany del Decret d'educació inclusiva | Tribunals per illes

L’STEI DEMANA LA RETIRADA DE L’ESBORRANY DEL DECRET D’EDUCACIÓ INCLUSIVA

L’STEI presenta esmena de supressió a la totalitat en el Consell Escolar de les Illes Balears

En el tràmit de presentació d’esmenes en el Consell Escolar de les Illes Balears, els representants de l’STEI Intersindical han presentat una esmena de supressió a la totalitat de l’esborrany del Decret d’educació inclusiva de les Illes Balears.

El sindicat valora l’esforç de l’Administració educativa per elaborar aquest decret però considera que no s’ajusta a la Llei d’educació de les Illes Balears (LEIB). No disposa d’una memòria econòmica i, amb el pressupost actual d’educació, no s’avança cap al 5% d’inversió en educació que preveu la llei autonòmica.

L’STEI posa de manifest que la Conselleria d’Educació i Formació Professional no va acceptar cap ni una de les aportacions presentades a la Mesa Sectorial del passat 22 de desembre, una mostra més de la manca de negociació. El sindicat va votar en contra del Decret.

L’esborrany actual suposa una nova càrrega de tasques, tant pedagògiques com burocràtiques per al professorat, que ja va prou saturat. Tampoc hi ha un compromís de finançament i una dotació de recursos explícita per part de l’Administració, cosa que suposa una manca de concreció tangible i mesurable de les accions que s’atribueixen a la Conselleria.

Un altre aspecte que no s’ajusta a la LEIB és que parla d’educació inclusiva sense fer cap referència a la necessitat de reduir les ràtios, una condició que l’STEI considera imprescindible per a una bona atenció a la diversitat. Com ha manifestat el sindicat en nombroses ocasions, la proposta de reducció de ràtios que contempla la llei autonòmica d’educació és del tot insuficient.

En un apartat de l’esborrany es diu que “els centres han de fer un ús eficient” dels recursos assignats, una acusació molt greu, com si els equips directius no fessin un ús acurat de la dotació rebuda per part de la Conselleria.

Per tot això, l’STEI Intersindical ha sol·licitat la retirada del Decret d’educació inclusiva i l’obertura d’un nou procés de negociació, perquè el document compti amb un consens més gran per part de la comunitat educativa.

L’STEI INTERSINDICAL RECLAMA TRIBUNALS D’OPOSICIONS A TOTES LES ILLES

També exigeix que a les oposicions “ordinàries” la distribució de les places sigui per illes

L’STEI Intersindical denuncia la manca de negociació de la Conselleria d’Educació, tant en el concurs de mèrits com a la convocatòria d’oposicions del procés d’estabilització, en el sentit d’haver fixat el conjunt de les Illes Balears com un sol districte, amb les conseqüències que això suposa per al col·lectiu docent, que no ha pogut triar on volia la plaça.

De fet, l’STEI va votar en contra de la convocatòria de les oposicions d’estabilització perquè parlava de districte únic, i no de places per illes. En aquest sentit el sindicat reclama que, a les oposicions d’estabilització, hi hagi tribunals per illes.

Per altra banda, l’STEI exigeix que a les properes oposicions “ordinàries” que s’han de convocar les Illes Balears no es considerin una unitat territorial, després de veure que la Conselleria es carrega el fet que hi hagi distribució de places per illes, com es fa en els processos selectius d’accés a la funció docent, cosa que facilita la conciliació familiar i personal del professorat. També ha demanat que els aspirants disposin d’un tribunal i, per tant, tenguin dret a examinar-se a la seva illa de residència.

Aquest missatge va dirigit de manera exclusiva al seu destinatari i conté informació confidencial i subjecta al secret professional, la divulgació de la qual no és permesa per la llei. En cas d’haver rebut aquest missatge per error, us preguem que ens ho comuniqueu a través de correu electrònic remès a la nostra atenció i que procediu a la seva eliminació, així com a la de qualsevol document adjunt al mateix Abans d’imprimir aquest missatge, assegureu-vos que és necessari. Una tona de paper implica la tala de 15 arbres i l’ús de 2 tones d’aigua. Tenir cura del medi ambient dins les nostres possibilitats és la nostra responsabilitat. El medi ambient és a les nostres mans.
Share