Carrer Son Prim s/n
07150 Andratx - Illes Balears
iesbaltasarporcel@educaib.eu
T. 971 136 768
M. 639 823 420

SIAU celebra una sentència pionera que repercuteix positivament a tot el funcionariat de les Illes Balears

SIAU celebra una sentència pionera que repercuteix positivament a tot el funcionariat de les Illes Balears

Bon dia,

Agrairíem que féssiu extensiu aquest correu a tot el claustre de docents, també adjuntam una nota en format "pdf" perquè es pugui penjar en el tauler sindical del centre. Gràcies per endavant!

SIAU (Sindicat Independent, Autònom i Unitari)

Benvolgut/da,

Us compartim la nostra darrera publicació en relació amb la victòria judicial del secretari general de SIAU, que crea jurisprudència a les illes. El sindicat ens posam a disposició dels docents que vulgueu reclamar a través de nosaltres el retorn dels doblers que us deuen si vàreu consolidar alguna pujada salarial coincidint en el moment d’una baixa (la Conselleria només les paga un cop el docent està d’alta però sense efectes retroactius). Al final de la nota podreu accedir a alguns enllaços de mitjans de comunicació que s’han fet ressò de la notícia i a la nota en format "pdf" perquè es pugui penjar en el tauler sindical del centre.

També us recordam que ens podeu seguir i disposar de la resta de publicacions accedint a TikTok, Instagram, Twitter, Facebook i al web www.siau.cat

Salutacions cordials.

SIAU celebra una sentència pionera que repercuteix positivament a tot el funcionariat de les Illes Balears

Joan Crespí, secretari general de SIAU, aquests dies ha rebut una sentència pionera que per primera vegada crea jurisprudència a les Illes Balears i repercuteix positivament a tot el funcionariat del nostre territori, no només al d’educació.

Els fets es remunten al maig i juny de l’any 2020, quan Joan Crespí consolidà un segon trienni i un sexenni, estant en situació de baixa per incapacitat temporal. Un cop finalitzada la baixa, sol·licità l’abonament, amb efectes retroactius, de tots els imports pendents. Educació va optar per fer silenci administratiu a la sol·licitud registrada, tampoc va voler respondre a la petició via correu electrònic i, per acabar-ho d’adobar, quan es contactà telefònicament amb la Conselleria d’Educació, davant l’advertiment que en altres comunitats autònomes es reconeixia aquest dret, que a la Península existien sentències judicials a favor i que, per tant, s’optaria per demandar-los si no es portava a terme l’esmentat pagament, la seva resposta fou: «Si et fa il·lusió demandar-nos, endavant!». Actituds prepotents com aquestes diuen ben poc de les persones que ocupen actualment els càrrecs de responsabilitat dins la Conselleria d’Educació. Tal vegada si les condemnes judicials que sovint reben les paguessin de la seva pròpia butxaca, s’ho pensarien una mica més abans d’optar per anar en contra dels drets dels docents.

La Conselleria d’Educació, assistida pel cos d’advocats de la CAIB, finalment ha estat condemnada a pagar l’import reclamat més els interessos corresponents. I, a més, es tracta d’una sentència ferma, que no es pot recórrer. Des de SIAU, celebram que aquesta sentència pionera repercuteixi positivament a tot el funcionariat de les Illes Balears, ja que crea un precedent que convida a reclamar davant la resta d’administracions de les illes que fins ara tampoc no aplicassin aquest criteri. També volem afegir que ens posam a disposició de tots els docents de les Illes Balears que vulguin començar a reclamar a través del nostre sindicat les pujades salarials que haguessin consolidat durant períodes de baixa per incapacitat temporal, per tal que la Conselleria d’Educació els hi hagi de fer l’abonament, en compliment d’aquesta primera sentència a les Illes Balears, la 610/22 del Contenciós Administratiu número 2 de Palma.

Palma, 5 de novembre de 2022

Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU)

Accés a la notícia del Diari de Balears (5 de novembre de 2022):

SIAU celebra una «sentència pionera» que repercuteix positivament en els drets laborals dels funcionaris de les Balears

Accés a la notícia del Diario de Mallorca (6 de novembre de 2022):

Un juez reconoce el derecho a cobrar trienios estando de baja. La sentencia condena a la conselleria de Educación a pagar el importe que reclama el profesor por antigüedad

Imatge del Diario de Mallorca (6-11-22)

Nota SIAU per tauler sindical.pdf

Share