Carrer Son Prim s/n
07150 Andratx - Illes Balears
iesbaltasarporcel@educaib.eu
T. 971 136 768
M. 639 823 420

SIAU no participarà en l’aturada parcial de dia 18 d’octubrei fa una crida a la insubmissió dels clau stres

Bon dia,

Agrairíem que féssiu extensiu aquest correu a tot el claustre de docents. Gràcies per endavant!

SIAU (Sindicat Independent, Autònom i Unitari)

Benvolgut/da,

Us compartim la nostra darrera publicació. També us recordem que ens podeu seguir i disposar de la resta de publicacions accedint a TikTok, Instagram, Twitter, Facebook i al web www.siau.cat

Salutacions cordials.

SIAU no participarà en l’aturada parcial de dia 18 d’octubre i fa una crida a la insubmissió dels claustres

Des de SIAU consideram que el que es durà a terme dia 18 d’octubre, poques setmanes abans de les eleccions sindicals, respon a una finalitat purament estètica i electoralista. Els seus convocants no només arriben vuit anys tard sinó que a sobre hi arriben sense la més mínima credibilitat. Si el que està succeint en aquests moments hagués passat durant la legislatura nefasta d’en Bauzà, no s’hauria plantat cara amb una aturada parcial de dues hores i una concentració «descafeïnada» al migdia en un dia laborable sinó amb tot un seguit de mobilitzacions contundents i creïbles. Com la riuada verda de diumenge 29 de setembre de 2013, on es mobilitzà tota la comunitat educativa (docents, alumnat i pares); entre altres propostes que també foren efectives. Per tots aquests motius, a SIAU no volem ser còmplices d’accions de cara a la galeria i tenim clar que no participarem de les de dimarts vinent. A hores d’ara, no és d’estranyar que per dins Conselleria facin broma afirmant que «amb els doblers que ens estalviem d’aquestes dues hores de sou podrem organitzar quelcom interessant». Entenem que hi ha altres tipus d’accions que de veres podrien ser efectives i l’administració no les veuria com un premi; per exemple fer una crida a la insubmissió dels claustres a aplicar la LOMLOE, els nous currículums, etc. I és que no s’hauria de permetre una doble vara de mesurar depenent de si la Conselleria d’Educació està en mans d’un color polític o un altre. No hem d’oblidar que estem davant tot un seguit de despropòsits in crescendo (l’aplicació a correcuita de la LOMLOE, els nous currículums imposats, les ràtios, la gestió del personal en frau de llei, les retallades econòmiques, la fiscalització i burocratització dels centres…) que no fan més que empitjorar el nostre sistema educatiu.

Amb aquestes reflexions volem insistir en el fet que les mobilitzacions no han de ser en cap cas estètiques ni electoralistes, sinó sinceres. Diguem prou als atacs, apliquem la insubmissió i revertim de veres tot el mal que s’està fent al sistema educatiu!

Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU)

Share