Carrer Son Prim s/n
07150 Andratx - Illes Balears
iesbaltasarporcel@educaib.eu
T. 971 136 768
M. 639 823 420

Sortida al taller de les reaccions químiques al Caixaforum i visita a l’Arxiu del Regne de Mallorca

Sortida al taller de les reaccions químiques al Caixaforum i visita a l'Arxiu del Regne de Mallorca

El passat 6 i 9 de març, els alumnes de 3r d’ESO varen fer una sortida a Palma amb el TIB. La sortida va consistir en dues activitats, la visita al Caixaforum per a realitzar el taller sobre les reaccions químiques i la visita a l’arxiu del Regne de Mallorca, de les àrees de Física i Química, i Geografia i Història, respectivament.

Al taller de les reaccions químiques del Caixaforum, els alumnes van poder veure de primera mà algunes reaccions sorprenents, relacionades amb els continguts treballats a classe. A més, varen poder ser protagonistes d’alguns dels experiments, la manera de treballar en el laboratori i les normes de seguretat. Algunes de les reaccions químiques que més varen cridar l’atenció dels alumnes varen ser la generació d’espuma quan reacciona el sabó amb aigua oxigenada i iodur potàssic, la congelació d’aigua en una reacció endotèrmica o les combustions del magnesi i del gas hidrogen.

Amb la visita a l’Arxiu del Regne de Mallorca l’alumnat va poder posar en valor el patrimoni documental històric així com la importància de la seva conservació i difusió. Després d’una introducció teòrica on pogueren contemplar un pergamí original del segle XIII o un llibre manuscrit del segle XVI, visitaren la sala de consulta i altres espais restringits als investigadors com la sala de dipòsits compactes, el taller de restauració o el taller de digitalització. Finalitzaren l’activitat amb un mini-taller d’escriptura gòtica.

Share